Choose style:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - flighty

Pages: [1] 2 3
1
Hardware / Re: connection to cups server lost
« on: March 25, 2019, 02:37:18 am »
PCNetSpec,

Well, I couldn't show you anything!  When I tried to boot up the computer all I could get was a black and white screen full of information like 'contains file system with errors' and  'root file system on dev sda requires manual fsck'.  That strikes me as vaguely obscene.   I tried again and again but in the end just re-installed PeppermintOS.  Now everything is fine again.

I suppose that I should have learnt something over this, but I haven't.    I suppose that I must have hit the wrong key somehow, sometime, to cause the original fault so I'm going to be a bit more careful in future.  I can live in hope of course that nothing like it will happen again to cause me to bother you again.

Allow me to thank you for your willingness to be of service.   I'd hate to have to go back to Windows........

2
Hardware / Re: connection to cups server lost
« on: March 24, 2019, 02:36:53 pm »
PCNetSpec,

Well, I can't do that.  When I select printers I get the message about nothing is available because i am not connected.    Hhmm.

What I have done is to use my live usb P'mint stick to bring up P'mint and then use it to see if my printer is working.  It is.  I'm looking at a test page now.  So the problem isn't physical.

Now, when I open up Libre Office Print, and look at the printer options in the panel, all I can see is 'Generic Printer' which doesn't accept my Print command.  Where this Generic thing came from, I dunno.  I'm starting to think I should re-install PeppermintOS from my usb stick and see if that results in my Lexmark printer being recognised.  It was up to a couple of days ago so I think I have nothing much to lose......

3
Hardware / Re: connection to cups server lost
« on: March 24, 2019, 09:23:35 am »
Yes I can.  And I get a table of options - any idea which way I go?

4
Hardware / Re: connection to cups server lost
« on: March 24, 2019, 04:17:24 am »
Hi,
P'mint 9

5
Hardware / connection to cups server lost
« on: March 23, 2019, 08:08:01 pm »
Hi,

For some unknown reason when I try to connect to my printer there is no connection.  I've gone back to 'printers' in System and tried to configure my Lexmark MS317dn printer again.  I get 'printing service not available' and a panel that suggests I 'start service with 'connect.'  When I select this panel I get a message about cups and socks which, when clicked, gives me the ' not available' bit again.

So I tried what has worked before, which starts with 'ipp://cups-server/printers/printer-queue' which doesn't work either.  (I'm going on memory on the last command and I hope its right).

Any suggestions would be welcome.  Though it's after midnight here and I won't pick up any replies till tomorrow.  Hope you understand.

6
Software & Applications / Re: difficulty in using some websites
« on: March 13, 2019, 05:55:22 am »
Thank you PCNETspec.  Yes firefox is working well now.  Dunno why these things happen to me.....

7
Software & Applications / Re: difficulty in using some websites
« on: March 12, 2019, 02:14:53 pm »
slim.fatz,
Thanks for your reply.  I couldn't find 'settings' for firefox so went on line.  I found a site on 'how to enable javascript in firefox' which looked pretty straightforward and will tackle that.  However, I have to go out for the evening now so it will have to wait.

I'll let you know how I get on, if not later on today, tomorrow morning.
Cheers

8
Software & Applications / difficulty in using some websites
« on: March 12, 2019, 09:28:03 am »
Hi,
for example, this morning I opened 'Gumtree'  and four sale items were liisted.  I couldn't open any of them without getting
'Is javascript disabled?  Or is 'ghosting' or 'noscript'  interfering?   Or words to that effect.

Now I have no idea what these things are but I assume that they are in my computer somewhere.  Any idea on how I take them out?

9
Installation / Re: false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 01:04:45 pm »
Yes, Thunderbird is now in the internet selection of the Menu and, yes, it does open,  And the false jobbie has gone, too.

PCNETSpec, you are a star.  I can't thank you enough for the patience you have displayed and the knowledge you have at your command.  I can't thank you enough.  Peppermintos wouldn't be the same without you, I;m sure..

Many many thanks, flighty

10
Installation / Re: false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 12:12:21 pm »
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ sudo cat /usr/share/applications/thunderbird.desktop | grep -i exec
[sudo] password for tony:
Exec=thunderbird %u
Exec=thunderbird -compose
Exec=thunderbird -addressbook
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ ls ~/.local/share/applications
betterthanchess.desktop    googledrive.desktop                onlineuserguide.desktop
editorbypixlr.desktop      mahjong.desktop                    peppermintforum.desktop
entanglement.desktop       microsoftexcelonline.desktop       skypewebclient.desktop
expressbypixlr.desktop     microsoftonenoteonline.desktop     solitaire.desktop
firstpersontetris.desktop  microsoftpowerpointonline.desktop  spidersolitaire.desktop
gmail.desktop              microsoftwordonline.desktop        thunderbird.desktop
googlecalendar.desktop     mimeapps.list
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ cat ~/.local/share/applications/thunderbird.desktop | grep -i exec
Exec=ice-firefox http://thunderbird.com
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $

I've been thinking.  I looked at ice, after I'd downloaded Pmint ,to see what its about.  I didn't get it, but I might, just might, have entered in Thunderbird as an SSB.  I'm not sure at all  because I'm 83 and don't remember things too well.  don't know now what an SSB is for.


11
Installation / Re: false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 10:54:30 am »
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ sudo apt-get update
[sudo] password for tony:
Hit:1 http://ppa.launchpad.net/peppermintos/p9-release/ubuntu bionic InRelease
Hit:2 http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic InRelease                 
Get:3 http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-updates InRelease [88.7 kB]         
Hit:4 http://ppa.launchpad.net/peppermintos/p9-respin/ubuntu bionic InRelease       
Get:5 http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu bionic-backports InRelease [74.6 kB]       
Get:6 http://security.ubuntu.com/ubuntu bionic-security InRelease [88.7 kB]         
Fetched 252 kB in 1s (374 kB/s)                               
Reading package lists... Done
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ sudo apt-get install thunderbird
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following package was automatically installed and is no longer required:
  libllvm6.0
Use 'sudo apt autoremove' to remove it.
Suggested packages:
  thunderbird-gnome-support ttf-lyx
The following NEW packages will be installed
  thunderbird
0 to upgrade, 1 to newly install, 0 to remove and 0 not to upgrade.
Need to get 0 B/43.5 MB of archives.
After this operation, 171 MB of additional disk space will be used.
Selecting previously unselected package thunderbird.
(Reading database ... 354685 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack .../thunderbird_1%3a60.5.1+build2-0ubuntu0.18.04.1_i386.deb ...
Unpacking thunderbird (1:60.5.1+build2-0ubuntu0.18.04.1) ...
Processing triggers for mime-support (3.60ubuntu1) ...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.23-1ubuntu3.18.04.2) ...
Setting up thunderbird (1:60.5.1+build2-0ubuntu0.18.04.1) ...
Processing triggers for man-db (2.8.3-2ubuntu0.1) ...
Processing triggers for gnome-menus (3.13.3-11ubuntu1.1) ...
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $

right, it went a bit easier this time.  I've just looked at the internet menu and the false thunderbird is still there but the proper one isn't.

12
Installation / Re: false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 09:57:42 am »
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ dpkg -l | grep thunderbird
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ ls -a /etc/apt/sources.list.d
.  ..  peppermint.list
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $

Whew, I got a bit mixed up there.     

13
Installation / Re: false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 09:46:27 am »
Sorry, I missed the courtesy of a reply.  I'm trying the next two commands now.

14
Installation / Re: false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 09:37:59 am »
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $ sudo apt-get install thunderbird
[sudo] password for tony:
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?
tony@tony-OptiPlex-7010 ~ $


15
Installation / false Thunderbird
« on: March 09, 2019, 06:52:17 am »
Hi,
I've installed P'mint as my only OS and almost all has gone well.  Except for the fact I can't get Thunderbird email.  I tried to install it from Synaptic Package Manager but instead got a Thunderbird Estate Agency site  somewhere in America.  The trouble is I can't get rid of it. 

I have de-installed Thunderbird via Synaptic but that has not worked.  Nor has simply deleting  via a right click on the menu icon.  This enormous Estate Agency thing is here to stay.  Is it a virus?

I could re-install Peppermint OS without too much trouble as I haven't gone very far.  However, I am worried that, if this foreigner is a virus, that may not get rid of it.

I'd really appreciate some help here, please

Pages: [1] 2 3