Choose style:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - jlschwartz

Pages: 1 [2] 3
16
Software & Applications / Updating Java -SOLVED
« on: November 12, 2015, 12:13:30 pm »
I downloaded a new version of rationalplan and it installs but it won't run.  The rationalplan forum tells me that I need to update to the latest Java on my system - preferably from Oracle.  Please advise the best way to do that.  Thanks.  Jeff

17
Installation / New version of Ice for Peppermint 5
« on: September 18, 2015, 09:12:23 pm »
Can the new version of Ice be installed in Peppermint 5?  If so, how would you do that?  Tlhanks.

18
General Discussion / Upgrade Peppermint 6 Kernel Problems - SOLVED
« on: August 14, 2015, 06:02:38 pm »
PCNetSpec,

When I try to upgrade the Kernel from 3.16lts  to 3.19lts using the command from your  previous post I get the following errors:

Spoiler (click here to view / hide)
jlschwartz@jlschwartz-ThinkPad-X130e ~ $ sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-vivid xserver-xorg-core-lts-vivid xserver-xorg-lts-vivid xserver-xorg-video-all-lts-vivid xserver-xorg-input-all-lts-vivid libwayland-egl1-mesa-lts-vivid
sudo: unable to resolve host jlschwartz-ThinkPad-X130e
[sudo] password for jlschwartz:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
 libwayland-egl1-mesa-lts-vivid : Depends: libegl1-mesa-lts-vivid (= 10.5.2-0ubuntu1~trusty1) but it is not going to be installed
                                  Conflicts: xorg-renamed-package-lts-utopic
 xserver-xorg-core-lts-vivid : Depends: libgbm1-lts-vivid (>= 8.1~0) but it is not going to be installed
                               Recommends: libgl1-mesa-dri-lts-vivid (>= 7.10.2-4) but it is not going to be installed
                               Conflicts: xorg-renamed-package-lts-utopic
 xserver-xorg-input-all-lts-vivid : Depends: xserver-xorg-input-evdev-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-input-vmmouse-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-input-synaptics-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-input-wacom-lts-vivid but it is not going to be installed
 xserver-xorg-lts-vivid : Depends: xserver-xorg-input-evdev-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Recommends: libgl1-mesa-dri-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Recommends: libgl1-mesa-glx-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Recommends: libegl1-mesa-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Recommends: libegl1-mesa-drivers-lts-vivid but it is not installable
                          Recommends: libgbm1-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Recommends: libgles2-mesa-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Recommends: libgles1-mesa-lts-vivid but it is not going to be installed
                          Conflicts: libegl1-mesa (>= 0~)
                          Conflicts: libgl1-mesa-dri (>= 0~)
                          Conflicts: libgl1-mesa-dri:i386 (>= 0~)
                          Conflicts: libgl1-mesa-glx (>= 0~)
                          Conflicts: libgl1-mesa-glx:i386 (>= 0~)
                          Conflicts: libglapi-mesa (>= 0~)
                          Conflicts: libglapi-mesa:i386 (>= 0~)
                          Conflicts: libgles2-mesa (>= 0~)
                          Conflicts: xorg-renamed-package-lts-utopic
 xserver-xorg-video-all-lts-vivid : Depends: xserver-xorg-video-ati-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-cirrus-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-fbdev-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-intel-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-mga-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-neomagic-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-nouveau-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-openchrome-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-savage-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-siliconmotion-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-sisusb-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-tdfx-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-trident-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-vesa-lts-vivid but it is not going to be installed
                                    Depends: xserver-xorg-video-vmware-lts-vivid but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
jlschwartz@jlschwartz-ThinkPad-X130e ~ $
[close]

Can you advise how to correct this?  Thanks.

19
General Discussion / Windows Help Guy
« on: August 09, 2015, 05:12:53 pm »
I don't know if you have noticed that Linux Help Guy has now changed to Windows Help Guy with emphasis on Windows XP help.  Not sure what to make of it but he seems to have lost his way. :-\

20
GNU/Linux Discussion / Liquorix Kernel
« on: August 01, 2015, 12:26:02 pm »
Can you install the latest liquorix kernel in Peppermint?  Has anyone tried it?   :-\
Thanks.

21
I ran an a software update today and noticed that the grub menu says Ubuntu now instead of Peppermint as the first item.  Also, the system returns the following:
Code: [Select]
inxi -F
System:    Host: jlschwartz-AOA150 Kernel: 3.13.0-61-generic i686 (32 bit) Desktop: N/A Distro: Ubuntu 14.04 trusty
Machine:   System: Acer (portable) product: AOA150 version: 1
           Mobo: Acer model: N/A Bios: Acer version: v0.3301 date: 05/09/2008
CPU:       Single core Intel Atom CPU N270 (-HT-) cache: 512 KB flags: (nx pae sse sse2 sse3 ssse3)
           Clock Speeds: 1: 1600.00 MHz 2: 1600.00 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 945GSE Express Integrated Graphics Controller
           X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1024x600@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 945GME x86/MMX/SSE2 GLX Version: 1.4 Mesa 10.1.3
Audio:     Card: Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-61-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth0 state: down mac: 00:1e:68:f4:19:93
           Card-2: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) driver: ath5k
           IF: wlan0 state: up mac: 00:23:4d:6e:1c:8a
Drives:    HDD Total Size: 160.0GB (13.0% used) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD1600BEVT size: 160.0GB
Partition: ID: / size: 42G used: 20G (49%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 1.06GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 71.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 130 Uptime: 15 min Memory: 552.2/988.7MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17
Did the update to Peppermeint 5 do something wrong?  What should I do to fix this?  Thanks.

22
Installation / Screen Issue After Login-SOLVED
« on: June 25, 2015, 02:17:53 pm »
I installed Peppermint 6 on a friends computer and it is working.  However, after the login screen you see a bunch of "stuff" on the bottom half on the screen until it loads and you see the menu on the bottom left.  Then you see the normal window background.  The stuff looks like a bunch of terminal commands but all over the screen.  I have not seen this before and wondered if that can be fixed.  Don't know what caused this issue.  As I said Peppermint appears to be working ok after that but it's kind of annoying.   :-\
Thanks.

23
Software & Applications / Peppermint 6 USB Image Writer
« on: June 16, 2015, 05:22:31 pm »
I'm not sure if this is the right place for this topic, but I would like to have a detailed explanation on how to use the USB Image Writer.  Can I make a complete image of the current setup I have?  If so how do I do that?  It asks you to select the image to write and offers the directories.  Do I select all of the directories or just a specific one?  Sorry if this is a dumb question but I'm not sure what to do.  Thanks. :-\

24
News and Reviews / Peppermint 6 Review by Linux Help Guy
« on: June 09, 2015, 08:40:19 pm »
There is a nice review by Linux help Guy of Peppermint 6 on Youtube at .
Sorry if I didn't post the url properly.

25
I have Peppermint 6 installed on my laptops and it's working great.  However, I'd like to print to my Brother Laser printer that is connected to my Dell desktop running windows 7, but I cannot.  The printer setup in Peppermint does find the printer but I'm unable to print a test page or anything.  If I use windows 7 on my on my laptop I'm able to print fine, but I cannot when using Peppermint.  I'd appreciate any suggestions on how to fix this.  Thanks.

26
Software & Applications / WPS Office in Peppermint Six
« on: May 31, 2015, 05:25:29 pm »
I just installed the GREAT new version of Peppermint.  However, when I installed the latest .deb package of WPS Office it does not show up in the office folder (Or any other folder) on the menu, even though it says it's installed.  This may be a problem with WPS Office but I'd appreciate any help I can get with this.  Thanks.

Edit: I'm using the 64 bit version of P6.

27
Software & Applications / Htop Utility doesn't work - SOLVED
« on: May 01, 2015, 10:27:01 pm »
I installed the Htop utility but it doesn't work.  When I click on the icon in the menu the terminal open but nothing else happens.  Can anyone help me get it to work?  Thanks.

28
Software & Applications / Install a tar.gz file - SOLVED
« on: April 23, 2015, 11:10:59 pm »
Since Draftsight stopped supporting a 32 bit linux cad program, I would like to install Qcad but it only provides a tar.gz file format format.  Can someone tell how to install this type of file in Peppermint 5 32bit?  :-\
Thanks. 

29
GNU/Linux Discussion / LXLE Linux
« on: March 23, 2015, 10:23:33 pm »
Does anyone have any experience with this distro?  It's based on Lubuntu and it reminds me of Peppermint with more Glitz!
I've tested it a bit and it seems nice although not as stable as Peppermint.  Thanks.  Jeff

30
Software & Applications / Asus Webstorage Application -SOLVED
« on: January 27, 2015, 09:21:17 pm »
I downloaded and installed the .deb file of this application but it does not show up in any menu folder.  Please advise how I can find it or add it to a menu.  This application is for cloud storage like dropbox.  I can access it via a web browser but the application is much easier.  Thanks for any help.  Jeff

Pages: 1 [2] 3