Choose style:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - txtinman

Pages: [1]
1
Hardware / Re: Touchpad not working w/P10
« on: August 24, 2019, 06:59:42 am »
Thank you very much. My touchpad is working again.

2
Hardware / Touchpad not working w/P10 -- SOLVED
« on: August 23, 2019, 08:07:56 am »
I need help getting my touchpad to work. I can't remember when it last worked. I recently upgraded to P10 and hoped that would fix it, but no joy. During the login screen the touchpad does work, but stops after login. Any help would be appreciated. Here are my specs.

Code: [Select]
System:    Host: txtinman-Inspiron-5559 Kernel: 4.15.0-59-generic x86_64
           bits: 64 gcc: 7.4.0
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Ten
Machine:   Device: laptop System: Dell product: Inspiron 5559 serial: N/A
           Mobo: Dell model: 01YVVH v: A00 serial: N/A
           UEFI [Legacy]: Dell v: 1.1.5 date: 12/21/2015
Battery    BAT0: charge: 24.2 Wh 66.9% condition: 36.3/41.4 Wh (88%)
           model: LGC-LGC2.80 DELL 991XP5C status: Discharging
CPU:       Dual core Intel Core i7-6500U (-MT-MCP-)
           arch: Skylake rev.3 cache: 4096 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 10368
           clock speeds: max: 3100 MHz 1: 500 MHz 2: 500 MHz 3: 500 MHz 4: 499 MHz
Graphics:  Card: Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] bus-ID: 00:02.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 520 (Skylake GT2)
           version: 4.5 Mesa 19.0.8 Direct Render: Yes
Audio:     Card Intel Sunrise Point-LP HD Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-59-generic
Network:   Card-1: Intel Wireless 3160 driver: iwlwifi bus-ID: 01:00.0
           IF: wlp1s0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL810xE PCIE Fast Ethernet controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: e000 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1000.2GB (29.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD10JPVX size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 469G used: 57G (13%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
           ID-2: /boot size: 945M used: 878M (100%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-3: /home size: 442G used: 218G (52%) fs: ext4 dev: /dev/sda4
           ID-4: swap-1 size: 4.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Repos:     Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic main restricted
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-updates main restricted
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic universe
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-updates universe
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic multiverse
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-updates multiverse
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-backports main restricted universe multiverse
           deb http://archive.canonical.com/ubuntu bionic partner
           deb-src http://archive.canonical.com/ubuntu bionic partner
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-security main restricted
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-security universe
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-security multiverse
           deb http://mirror.tocici.com/ubuntu/ bionic-proposed main restricted universe multiverse
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release-bionic.list
           deb [arch=amd64] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ bionic main
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/mkusb-ubuntu-ppa-bionic.list
           deb http://ppa.launchpad.net/mkusb/ppa/ubuntu bionic main
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/peppermint.list
           deb http://ppa.launchpad.net/peppermintos/p10-release/ubuntu bionic main
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/phoerious-ubuntu-keepassxc-bionic.list
           deb http://ppa.launchpad.net/phoerious/keepassxc/ubuntu bionic main
Info:      Processes: 223 Uptime: 9 min Memory: 832.2/11713.1MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 7.4.0
           Client: Shell (bash 4.4.201) inxi: 2.3.56

Here is the results of xinput --list:

Virtual core pointer                       id=2   [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                 id=4   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Logitech USB Receiver                      id=11   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ SynPS/2 Synaptics TouchPad                 id=16   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ DLLC6B2:00 06CB:75BF Touchpad              id=13   [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                      id=3   [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard                id=5   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                               id=6   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                  id=7   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                               id=8   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Sleep Button                               id=9   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Logitech USB Receiver                      id=10   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Integrated_Webcam_HD: Integrate            id=12   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Dell WMI hotkeys                           id=14   [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard               id=15   [slave  keyboard (3)]
    ↳ DELL Wireless hotkeys                      id=17   [slave  keyboard (3)]

3
Are you running
Code: [Select]
rm -rv ~/.cache/mintinstall
with mintinstall CLOSED ?
Yes. I can't get mintinstall to start. I tried re-installing mintinstall but that didn't help.

4
Software & Applications / Re: Mintinstall (Software Manager) Crashes in P 9
« on: November 08, 2018, 10:00:13 am »
I've been getting the same error, but this solution did not work for me. Is there something else I could try?

Mike

See if (with mintinstall closed, try running:
Code: [Select]
rm -rv ~/.cache/mintinstall
now see if it works.

5
Hardware / Re: Wireless printer without a router
« on: October 05, 2018, 09:18:53 pm »
It's a Express 2820DW. I can print with a USB cable, but there are two of us in the RV. It would be easier with wireless. And, I don't have a Windows machine.

6
Hardware / Wireless printer without a router
« on: October 05, 2018, 04:52:28 pm »
In my RV I get my internet access from the campground I'm staying at wirelessly. I have no router, but I want to connect with my Samsung printer. It has wireless capabilities, but no control panel. I'm thinking a ad hoc connection would do it, but I haven't found any instructions for my situation. They all dealt with sharing a wired connection at the computer. Has anyone else tried this and been able to get it to work?

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk


7
Software & Applications / Chromium not recognized as choice for ICE
« on: August 21, 2018, 11:22:10 am »
Chromium is installed as a snap. I think that is causing it to not be recognized as a choice when creating a SSB. Only Fire Fox is available. Is there a way to get the ICE program to recognize Chromium as a choice?

Mike

Chromium -- Version 68.0.3440.106 (Official Build) (64-bit)
Peppermint -- V9

8
New Users / Re: Need help using menu-less Firefox
« on: July 01, 2018, 01:25:43 pm »
Top left of the page is 3 horizontal lines.  Click on that and it will bring up a menu to navigate around Google docs.  If you right click on a page, you get the option to go backwards and forwards one page.  Other than that there is not much else to do in Google.

On my pages at the top left is the Firefox logo. Right clicking a page brings up a menu, but no navigation links. If I'm in a spreadsheet the right-click menu is related to the spreadsheet only.

Mike

9
New Users / Need help using menu-less Firefox
« on: July 01, 2018, 09:38:15 am »
I've just started using Peppermint 9 32 bit on a Lenovo SL500 ThinkPad. I've not used web apps such as the ICE apps and I'm having issues learning how to navigate a Firefox page without the usual navigation tools such as previous page, next page ...etc. For instance, I open my Google Drive site and select a spreadsheet file from a directory. After the file loads I can't see how to get back to my Google Drive folders. Is there a tutorial that will explain how to do this.

Mike

Pages: [1]