Choose style:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - aroute

Pages: [1]
1
Networking / Re: Need help with Wifi
« on: June 02, 2014, 04:45:33 pm »
Folks, thanks for your help. I have decided to abandon this idea of using this old Linksys wifi card. I will attempt to use the TP-LINK N150 Wireless Nano USB Adapter (which should be arriving soon). Hopefully I won't run into these issues as the reviews of this card suggest that it is Linux plug and play.

2
Networking / Re: Need help with Wifi
« on: May 30, 2014, 06:08:01 pm »
Hi, I could only run the command you have in the middle (wget).

OK, bit of a long shot here, but try this...

(with a wired connection) open a terminal and run these commands in sequence:
Code: [Select]
cd /lib/firmware/ti-connectivity
then
Code: [Select]
sudo wget https://dl.dropboxusercontent.com/u/11876059/wl1251-fw.bin
then
Code: [Select]
sudo modprobe wl1251_sdio
did wireless spring to life ?

3
Networking / Re: Need help with Wifi
« on: May 30, 2014, 06:06:38 pm »
I can set the WEP in the connection properties of network applet itself, but when I click my wifi network to connect, it asks me for Authentication. The drop-down box does not show me WPA, instead it only shows WEP 40/ WEP 128 LEAP and Dynamic LEAP.


4
Networking / Re: Need help with Wifi
« on: May 30, 2014, 05:55:37 pm »
I managed to go little further with instructions on ndiswrapper. I can see my Wifi router, my PCMCIA card appears to be working as well. However, from the list of security protocols available to connect to the router, I see WEP, LEAP etc, but I don't see WPA. My router has WPA security.  How do I get the drop-down list of connection box to show me WPA security?

5
Networking / Need help with Wifi
« on: May 30, 2014, 04:34:53 pm »
Please help me connect my Wifi. I have done a fresh install from a CD I have had for a while. My PeppermintOS may not be latest (it is PeppermintICE from the CD I burnt in 2011). However, I have updated the system and waiting to get some help on Wifi setup for the first time.

I have a Linksys PCMCIA card WPC54G Version 2. My Wifi router is Linksys E1000 with WPA/WPA2 Mixed Mode.

Here's the info you need.

Spoiler (click here to view / hide)
sudo lshw -C network
[sudo] password for user:
  *-network               
       description: Ethernet interface
       product: 82557/8/9/0/1 Ethernet Pro 100
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 4
       bus info: pci@0000:02:04.0
       logical name: eth0
       version: 09
       serial: 00:d0:59:c6:97:66
       size: 100MB/s
       capacity: 100MB/s
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=e100 driverversion=3.5.24-k2-NAPI duplex=full firmware=N/A ip=192.168.1.109 latency=66 link=yes maxlatency=56 mingnt=8 multicast=yes port=MII speed=100MB/s
       resources: irq:5 memory:40200000-40200fff ioport:2000(size=64) memory:40000000-4001ffff
  *-network UNCLAIMED
       description: Network controller
       product: ACX 111 54Mbps Wireless Interface
       vendor: Texas Instruments
       physical id: 3
       bus info: pci@0000:03:00.0
       version: 00
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm cap_list
       configuration: latency=0
       resources: memory:28020000-28021fff memory:28000000-2801ffff
[close]

Pages: [1]