Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - donwatson

Pages: [1]
1
Hi All,
I have tried to install Play on Linux and tried to get Sketchup Make 2017 to run with no success.
I would like to run Sketchup on my Linux computer, can anyone help me to get it to run ??

Don W

2
General Discussion / Strange Messages ??
« on: October 18, 2018, 06:02:03 am »
Hi,
I recently noticed when logging on to Pep 9 that a little box appears on the top right corner of the screen that says
Sticky Keys
Sticky keys are disabled
and today I noticed this has changed to
Bounce Keys
Bounce keys are disabled
Any one have any ideas what is happening here ??

Don W

3
New Users / Startup help needed [SOLVED]
« on: September 16, 2018, 08:18:41 am »
Hi,
I need some help with my computer running Peppermint 8.
When I login it shows the Grub login and defaults to a page that says
/dev/sda2 contains a file system with errors, check forced.
/dev/sda2: Inodes that were part of a corrupted orphan linked list found.

/dev/sda2: UNEXPECTED INCONSISTENCY: RUN fsck MANUALLY.
    (i.e. without -a or -p options)
fsck exited with status code 4
The root filesystem on /dev/sda2 requires a manual fsck

BusyBox v1.22.1 (Ubuntu 1:1.22.0-15ubuntu1) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands..

(initramfs)_

Can anyone help me get this problem sorted please.
Don W

4
Installation / stalled at the Grub screen (SOLVED)
« on: March 26, 2018, 08:48:22 am »
Hi All,
I had a machine running Pep 7 and dual booting with Pep 8.
I deleted the Pep 8 and now when I try to boot the computer stops at a screen that says
GNU GRUB version 2.02~beta2-36ubuntu3.17
Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB list possible device or file completions.
Can anyone help me get my machine to boot again ??
If necessary I will wipe the machine and re-install Pep 7

take care
Don W

5
Development / help needed with website development (SOLVED)
« on: October 06, 2015, 03:04:04 pm »
Hi All,
Can I ask here for some help on making a website for my local woodworking club.
Can I ask what is needed to create a site on my computer and what I need to install, I have had a look at Wordpress and even bought a book on building a website but the author doesn't use the free .com site and uses the fee paid .org site. I will take a while to get this together and don't want to start paying fees if I can run it on my computer.
Can anyone tell me what I need to get this project running/ if I can get this project running. ?
Machine Specs
Intel Celeron CPU 1.80 Ghz   Memory 4.00 GB  Peppermint 6 64 bit   500 GB HD  496 GB Ext 4  4.0 GB Swap Partition  4.0 Extended Partition   1.1 Mb Free Space

take care
Don W
 

6
Software & Applications / Libre Office and Libre Office 5 (Solved)
« on: August 17, 2015, 03:47:09 am »
I have office and office 5 installed,  :o  how do I get rid of office 5 .
Thanks for looking
I have this if it helps

Code: [Select]
jack@jack ~ $ inxi -F
System:    Host: jack Kernel: 3.16.0-45-generic x86_64 (64 bit) Desktop: N/A Distro: Peppermint Six
Machine:   System: TOSHIBA product: Satellite L350 version: PSLD8E-06Y008EN
           Mobo: TOSHIBA model: Portable PC Bios: INSYDE version: 1.80 date: 03/20/2009
CPU:       Dual core Intel Pentium Dual CPU T3400 (-MCP-) cache: 1024 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3)
           Clock Speeds: 1: 1000.00 MHz 2: 1000.00 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 4 Series Integrated Graphics Controller
           X.Org: 1.16.0 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1440x900@59.9hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Mobile Intel GM45 Express GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2
Audio:     Card: Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k3.16.0-45-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth2 state: down mac: 00:1e:33:bf:54:64
           Card-2: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) driver: ath5k
           IF: wlan2 state: up mac: 00:24:d2:8b:6b:09
Drives:    HDD Total Size: 160.0GB (3.9% used) 1: id: /dev/sda model: TOSHIBA_MK1652GS size: 160.0GB
Partition: ID: / size: 59G used: 5.8G (11%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 2.01GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 70.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 146 Uptime: 20 min Memory: 393.1/1871.8MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17
jack@jack ~ $

7
Software & Applications / Gimp Problem (Solved)
« on: April 30, 2015, 04:35:26 am »
I use Gimp but have screwed up big time.
I no longer have the startup screen I am used to.  :-[
I get the Gimp screen but have no docking bars etc.
How can I get my Gimp back ? Will I remove, and re-install ?

take care
Don W
 

Pages: [1]