Peppermint OS Community Forum

Support => New Users => Topic started by: jlschwartz on June 25, 2014, 07:18:47 pm

Title: Problem Installing Peppermint 5 - SOLVED
Post by: jlschwartz on June 25, 2014, 07:18:47 pm
I just installed Peppermint 5 beside of Windows XP.  When I restarted I got this error:
error: symbol 'grub-term-highlight_color' not found.
grub rescue>

Please advise what I need to do to fix this problem.  Thanks.
Jeff S
Title: Re: Problem Installing Peppermint 5
Post by: PCNetSpec on June 26, 2014, 06:38:04 am
OK, this may be something left over from a previous version of GRUB .. did you have a previous version of Linux installed next to Windows ?

Can you boot to the Peppermint LiveCD/LiveUSB, and post the output from:
Code: [Select]
sudo fdisk -l
Title: Re: Problem Installing Peppermint 5 - SOLVED
Post by: jlschwartz on June 26, 2014, 11:20:21 am
After working on the problem for several hours last night, I have fixed the problem.  In the end, I booted to the Peppermint Live USB and downloaded boot-repair from Ubuntu.  I ran it and it fixed the problem automatically and everything works fine now.  That program is really awesome.  Thank you.  Jeff S.
Title: Re: Problem Installing Peppermint 5 - SOLVED
Post by: kendall on June 26, 2014, 11:53:58 am
I'm glad you got it sorted and thanks for sharing what you did to resolve the issue.
Title: Re: Problem Installing Peppermint 5 - SOLVED
Post by: gabbott on July 01, 2014, 02:09:45 pm
After working on the problem for several hours last night, I have fixed the problem.  In the end, I booted to the Peppermint Live USB and downloaded boot-repair from Ubuntu.  I ran it and it fixed the problem automatically and everything works fine now.  That program is really awesome.  Thank you.  Jeff S.


Thanks for that. I installed peppermint 5 on a machine and had the same thing happen and that fixed it for me.