Peppermint OS

Support => New Users => Topic started by: sogalitno on April 06, 2014, 01:21:26 pm

Title: newbie ICE not working
Post by: sogalitno on April 06, 2014, 01:21:26 pm
i searched all over and can not find an any reference to this.

The ICE utility has stopped working. 
i installed Peppermint on a computer that had win xp (as its being sunsetted).

anyway, the install is fine and i used ICE to set up some programs in INTERNET.  now however it will NOT open.  I click and click and click
nothing happens

i have rebooted several times

i am able to install packages.
internet access is fine.

help?
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: AndyInMokum on April 06, 2014, 02:08:37 pm
Hi sogalitno, how's it going?  Try removing Ice and re-installing it.
Code: [Select]
sudo apt-get remove --purge ice -y
Code: [Select]
sudo apt-get install ice -yNow try to make an SSB.  I hope this helps   :).
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: emegra on April 06, 2014, 02:15:38 pm
Hi sogalitno

If Andys suggestion doesn't work you can try running Ice from the terminal simply by typing ice at the command prompt and see if it throws up any error messages that would give us a clue




Good luck



Graeme
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on April 06, 2014, 02:44:36 pm
Something else to try....

Can you remember which was the last shortcut you added ?

If so, open a terminal and run:
Code: [Select]
pcmanfm ~/.local/share/applicationsand delete the last one you created
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 08, 2014, 05:04:27 am
I had the same problem. Fair enough, running pcmanfm ~/.local/share/applications and deleting the last website I added makes Ice work again, but if I try adding it again, Ice stops working as before. How to add that SSB without causing Ice to stop working? (The website I tried to add was http://ipiccy.com )
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on May 08, 2014, 06:21:38 am
The problem here is that when ice downloads the icon from the ipiccy website, the website isn't providing an image .. it's returning an html page .. ice then stores that, and attempts to load it as an icon, and crashes.

The workaround is to NOT select "Download Icon"

Instead download this image:

(https://c336017.ssl.cf1.rackcdn.com/icon-ipiccy.png)

and store it somewhere.

then create your link in ice in the normal way, but instead of choosing to "Download Icon", choose "Select Icon" and point it at the file you downloaded.
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 08, 2014, 06:55:48 am
The problem here is that when ice downloads the icon from the ipiccy website, the website isn't providing an image .. it's returning an html page .. ice then stores that, and attempts to load it as an icon, and crashes.

The workaround is to NOT select "Download Icon"

Instead download this image: [...]

and store it somewhere.

then create your link in ice in the normal way, but instead of choosing to "Download Icon", choose "Select Icon" and point it at the file you downloaded.

Thanks, but it does not solve the problem. I also tried converting the icon to jpeg.
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on May 08, 2014, 06:59:32 am
Can you add ANY new link without it killing ice ?

When ice doesn't work .. what is returned if you run:
Code: [Select]
icein a terminal ?
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 08, 2014, 07:25:19 am
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/ice", line 376, in <module>
    Ice()
  File "/usr/bin/ice", line 292, in __init__
    self.fill_store()
  File "/usr/bin/ice", line 362, in fill_store
    icon = gtk.gdk.pixbuf_new_from_file_at_size(iconline, 16, 16)
glib.GError: Unrecognized image file format
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on May 08, 2014, 07:38:58 am
Run:
Code: [Select]
pcmanfm ~/.local/share/iceand remove anything in there that has "ipiccy" in the name.

then do as previously mentioned to delete the ipiccy shortcut

then recreate it, but do NOT choose to "Download Icon" .. instead either don't choose an icon at all, or select  "Select Icon" and point it at the icon I provided above.
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 08, 2014, 07:48:01 am
Yes, now it works, although the icon doesn't show in the menu. There's a gear symbol instead.
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on May 08, 2014, 06:35:38 pm
do you want to fix the icon ?
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 09, 2014, 01:38:03 am
Yes, would be nice. How?
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on May 09, 2014, 02:27:17 am
Run:
Code: [Select]
cd ~/.local/share/icethen:
Code: [Select]
wget https://c336017.ssl.cf1.rackcdn.com/icon-ipiccy.pngthen:
Code: [Select]
pcmanfm ~/.local/share/applicationsNow right click on the ipiccy shortcut, and select Open with Text Editor

look for the line that starts with:-

Icon=

and make it read:-

Icon=/home/<username>/.local/share/ice/icon-ipiccy.png

(Obviously, change <username> to your actual username ;) )

SAVE the file .. now restart the panel with:
Code: [Select]
lxpanelctl restart
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 09, 2014, 05:33:08 am
Thank you!
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: PCNetSpec on May 09, 2014, 07:39:05 am
You're welcome :)

If you now consider this topic solved, can you please edit the FIRST post in this topic and change:-

Subject: newbie ICE not working (SOLVED)

Thanks in advance.
Title: Re: newbie ICE not working
Post by: nberidze on May 09, 2014, 10:08:47 am
It wasn't me who started it, so I can't edit the first message, I think.