Peppermint OS

Resources => What are you running Peppermint on? => Topic started by: Lonnie on July 30, 2020, 01:31:14 pm

Title: HP-Compaq-dc5800
Post by: Lonnie on July 30, 2020, 01:31:14 pm
HP-Compaq-dc5800-Small-Form-Factor ~ $ inxi -Fz
System:    Host: lonnie-HP-Compaq-dc5800-Small-Form-Factor Kernel: 5.4.0-42-generic x86_64
           bits: 64
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Ten
Machine:   Device: desktop System: Hewlett-Packard product: HP Compaq dc5800 Small Form Factor serial: N/A
           Mobo: Hewlett-Packard model: 2820h serial: N/A
           BIOS: Hewlett-Packard v: 786F2 v01.60 date: 10/26/2015
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 3000 MHz 1: 1995 MHz 2: 1995 MHz
Graphics:  Card: Intel 82Q33 Express Integrated Graphics Controller
           Display Server: x11 (X.Org 1.20.8 )
           drivers: intel (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Q33 version: 1.4 Mesa 20.0.8
Audio:     Card Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k5.4.0-42-generic
Network:   Card-1: Intel 82566DM-2 Gigabit Network Connection driver: e1000e
           IF: enp0s25 state: down mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter driver: rtl8192cu
           IF: wlxe8de27a2f3f8 state: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: 2060.4GB (1.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SV300S3 size: 60.0GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: External_USB_3.0 size: 2000.4GB
Partition: ID-1: / size: 55G used: 29G (55%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 48.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 191 Uptime: 4 min Memory: 822.0/7881.5MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56

I've been using Peppermint 10 for about 6 months now. It wouldn't load on this machine at first. I had to change my BIOS to v. 1.60, which didn't show up when I ran a HP search for this machine. I found out how to get it on a YouTube video. Since then I've had no difficulties whatsoever. I love it. I've also loaded it on my wife's laptop. She loves it too.

The only problem I can recall having is just a couple of times when browsing with Firefox the screen got stuck in minimize. But I closed the tab and reopened, everything was fine.
Title: Re: HP-Compaq-dc5800
Post by: VinDSL on July 30, 2020, 01:35:24 pm
Welcome aboard, Lonnie   :)