Choose style:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mattosensei

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Networking / Re: Accidentally deleted wireless adapter
« on: April 05, 2017, 12:26:35 pm »
The readout of: ps aux | grep [n]m-applet is:

ms 1207 0.0  0.7  743748  58968 ?   sl 17:19  0:0 nm-applet

(hand written as I can't copy paste between that pc and this laptop)

2
Networking / Re: Accidentally deleted wireless adapter
« on: April 05, 2017, 12:23:57 pm »
Hi I can't get an ethernet cable to that room, too far from the source. It's my fixed desktop that runs PM.

Shall I try something else or just reinstall the OS (and upgrade with respin)?

3
Networking / Re: Accidentally deleted wireless adapter
« on: April 04, 2017, 04:36:23 pm »
You do have a notification area on the panel ?

Are the updatemanager and powermanager icons showing by the clock ?

Yes both are there and working.

4
Networking / Re: Accidentally deleted wireless adapter
« on: April 04, 2017, 04:23:41 pm »
Does running
Code: [Select]
nm-applet
bring it back ?

Hi no change when I do that. Perhaps I should just reinstall with the respin?

5
Networking / Re: Accidentally deleted wireless adapter
« on: April 03, 2017, 03:04:58 pm »
Just click the network manager icon in the system tray (by the clock) .. you should see a list of detected networks .. click your network, and you should be asked for the wireless key .. thassit.


Thanks in the past I would have tried that. But the network manager icon disappeared some months ago from the tray area and I have been unable to bring it back. Not sure how that happened (as was unrelated to yesterday). Any idea how I bring it back? Thanks!

6
Networking / Accidentally deleted wireless adapter
« on: April 02, 2017, 03:36:01 pm »
Hi wondering if any one can help?

I went to change the wifi network details and I deleted the old one but I think it deleted the whole wireless adaptor as I can't now connect to a new wifi service. I have tried 'add' and choosing 'wifi' under network manager but it's then asking me for a lot of details ip6/7 etc, and I don't know what to put here. Was hoping for a drop down of wifi networks so I could join my new one there, but I appear to have deleted the wifi module itself.

Thanks if someone can help.   :)

7
Installation / Re: Problems installing PM7
« on: September 04, 2016, 02:51:44 pm »
@GNULINUX - thank you, that worked.

All working normally now. Thanks to all who helped - appreciated!  ;)

8
Installation / Re: Problems installing PM7
« on: September 04, 2016, 02:22:03 pm »
Thank you - that worked.  :)

Ages since I've done much on this desktop. I think I may have put the boot-loader onto the wrong partition (I chose the top level sda, perhaps I should have chosen sda1 which was Windows 7 (Loader).

This is a duel boot set-up.

Consequently, I don't see the option to boot into Win 7 now when I start-up...

Any quick fixes for that? I'm guessing it's to edit grub somehow?

9
Installation / Problems installing PM7 [SOLVED]
« on: September 04, 2016, 01:04:22 pm »
Hi, I haven't logged on in a while but rest assured I have continued to use PM!  ;D

I got PM7 set up on the Netbook no problem. However, on my desktop it's proving tricky to install.   :-\ The setup here is an SSD which has Win 7 and PM6 on it and they've worked OK together.

I cannot get the LiveUSB to install. It gives me the error msg as per screenshot below. I used UNetbootin to create the LiveUSB. I had initially used Mint USB Formatter and Image Writer but that wouldn't create a recognisable USB that would boot.

I did checksum test the download file also and it appears fine.

Wondering if the Community can help me sort it? I'm liking PM7 so far on the netbook! Seems a little bit smoother out of the box than PM6, but that may be subjective.

Hope the regular users are all well and thank you in advance!!  :D



10
Installation / Re: The Pc won't shut down
« on: August 07, 2015, 01:54:12 pm »
Good morning everyone, i'm a brand new user of Peppermint OS six  8)


Welcome to the forum and good choice of distro!  :)

Hopefully Mark (aka PCNetSpec) can help you fix the problems. He's helped me to sort out numerous things in the past!  :D

11


We could use a "Like" button on replies.  ;)

In lieu of that, I like this.  It's awesome.   :D

Agreed. Any chance of implementing?  :D

And perhaps more emoticons? You can never have enough!  :P

12
General Discussion / Re: uBlock Origin vs. Adblock Plus
« on: August 07, 2015, 01:33:26 pm »
Thanks for the tip. I have installed uBlock and giving that a try rather than Adblock which I have tended to use.

 :P

13
@scifidude hmm I could just sell as barebones but I think the amorphous non-IT literate crowd looking for a used laptop would prefer 7 or 10.

@perknh tbh this Toshiba has always run on the hot side. I originally got it as a gaming laptop (duh; I've since decided that 'gaming' and 'laptop' are not best used in the same sentence  ::)). Runs even hotter now as the fans whine a lot and I think there is dust on the inside. I did once try opening it but struggled so gave up. Unlike my Netbook which I had to totally unscrew to change the HD but that was OK.

@vindsl  'palaver' a fairly commonly used word over here ;D and certainly apt when it comes to discussing Microsoft experiences!!  :-X

14
General Discussion / Re: You wake up and Peppermint 6 is gone!!!!!
« on: August 03, 2015, 05:28:49 pm »
Probably Linux Mint. Not exactly exotic but a solid workhorse.

15
I've had fun and games trying to get Windows 10 on my old Toshiba laptop (which I want to sell - which I think will be more saleable on ebay with Windows 10 on it).

I had Ubuntu on the machine only (I hardly ever use it as it's old and runs hot). Though it's i5 it has my old netbook 160GB HD in it as its original HD died some years back.

So I downloaded Win10 using media creation tool, then did new install (deleted Ubuntu partitions) but - though I got it installed OK - it said my (Win7) key was invalid.

Further reading on the net suggested you have to upgrade the first time (from 7 or 8.1) not do a clean install...

So I took it off and reinstalled Windows 7. This then struggled with validation as I have the newer HD. So I had to do validate by phone which involves vast quantities of numbers/codes. But this worked OK.

It then did a mammoth amount of patch updating. Wasn't going to do all this but was waiting for the 'upgrade' icon/patch to show. 24 hrs later the 'Upgrade to Win10' icon finally showed.

It is now downloading in the background.

As mentioned, I'm only doing it as I think it'll make the laptop more saleable and if the buyer is not IT literate this will work out much easier than me selling an Ubuntu laptop but telling the buyer that the Win7 (and by virtue Win 10) code is legit (which it is).

Nothing ever straight forward with Windows because - unrelated - I now have my 240 GIG SSD in my main desktop rig (in the past I had the 128 GB SSD which ran Windows 7 and I ran Peppermint from an old Maxtor drive).

So I now have duel-boot. However, huge palaver trying to get Windows 7 ONTO the 240 GIG SSD. Lots of error messages at the partitioning stage (googling suggests this is common. You have to go into DOS and do a whole load of 'clean' commands etc etc etc). Also turned out for me that changing boot order made a big diff (the prior boot order was the Maxtor drive and seemed to be causing problems, even when I manually chose to select boot-up from SSD).

Point I'm trying to make is that Windows stuff is fiddly and very time consuming, especially anything around installation.  >:(

Pages: [1] 2 3 ... 15