Choose style:

Author Topic: Dual monitor post installation problems  (Read 322 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mike70

  • nOOb
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 10
Dual monitor post installation problems
« on: May 20, 2019, 12:48:19 pm »
My PC: ssd Win 10
              ssd Salient
             ssd Salient
             ssd Peppermint 10
              + multiple hdds
            I5 9600k with GTX 1070 and 16gb. ram
            27" 1440p connected hdmi primary monitor
            23" 1080  connected Dvi
             Nvidia driver is 390
               
                   Installation goes fine.  Reboot, and some icons reappear from previous Pep setup. Delete Pep partitions from Windows. Reinstall Pep. Seems to be a clean install. Do updates. Reboot . Black screen on primary monitor with mouse pointer working. Unplug hdmi cable . Reconnect. Monitor displays normally. Must do this on every reboot.
               Any help would be appreciated.
                                                             Thanks. :'(

Offline mike70

  • nOOb
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 10
Re: Dual monitor post installation problems
« Reply #1 on: May 20, 2019, 03:17:57 pm »
Problem temporarily solved with the ctrl+alt+f2, Ctrl+alt+f7 fix. Anybody know what the permanent soloution is?

                                                                                                                            Thanks :)

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26273
  • Karma: 2855
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: Dual monitor post installation problems
« Reply #2 on: May 20, 2019, 06:07:51 pm »
Have you tried adding the proprietary CPU drivers PPA and updating to the 430 driver.
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline mike70

  • nOOb
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 10
Re: Dual monitor post installation problems
« Reply #3 on: May 22, 2019, 12:07:14 am »
Thanks for your quick reply.
     I think I did on a previous install attempt, but I will give it another try.
     Should I uninstall the 390 driver 1st?

Offline zebedeeboss

  • Global Moderator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 3133
  • Karma: 567
  • Life first... Peppermint a close 2nd :)
    • View Profile
  • Peppermint version(s): P10 / P9 Respin
Re: Dual monitor post installation problems
« Reply #4 on: May 22, 2019, 01:13:44 am »
Hi mike70,,

yes you should.  Uninstall and reboot back to nouveau

add the nvidia ppa and run an update and then install 430 from additional drivers

Regards Zeb...
Be Kind Whenever Possible...   It is Always Possible - Dalai Lama

Linux User #565092
P10 x64 Desktop - AMD Threadrippe 2950X - 64Gb RAM - NVIDIA RTX2080Ti 11Gb - 1 x 43" 1 x 27" 4k 3840x2160 - 1 x 34" 5120x2160
P10 x64 Laptop - i7-7700HQ - 8Gb RAM - Nvidia GTX1050 4Gb - 15.6" HD 1920x1080

Offline mike70

  • nOOb
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 10
Re: Dual monitor post installation problems
« Reply #5 on: May 22, 2019, 07:54:49 am »
         
Hi mike70,,

yes you should.  Uninstall and reboot back to nouveau

add the nvidia ppa and run an update and then install 430 from additional drivers

Regards Zeb...

            Hi Zeb.
                Thanks for responding.
               So I did that, and now my secondary monitor is also black for about 5 sec.,  and to get both back I still have to do the ctrl+alt+f2 bit.
                                                   
                                                                                                                                     Mike :(
« Last Edit: May 23, 2019, 09:48:20 am by mike70 »