Choose style:

Author Topic: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro  (Read 360 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JosephM

  • Developer
  • nOOb
  • *****
  • Posts: 24
  • Karma: 9
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 9
Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« on: April 06, 2019, 04:47:42 pm »
Code: [Select]
System:    Host: joseph-OP Kernel: 4.15.0-46-generic x86_64 bits: 64 Desktop: N/A
           Distro: Peppermint Nine
Machine:   Device: laptop System: System76 product: Oryx Pro v: oryp2 serial: N/A
           Mobo: System76 model: Oryx Pro v: oryp2 serial: N/A
           UEFI: American Megatrends v: 1.05.04RSA1 date: 09/29/2016
Battery    BAT0: charge: 56.6 Wh 100.0% condition: 56.6/60.2 Wh (94%)
           hidpp__0: charge: N/A condition: NA/NA Wh
CPU:       Quad core Intel Core i7-6700HQ (-MT-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 3500 MHz 1: 866 MHz 2: 900 MHz 3: 900 MHz 4: 900 MHz
           5: 900 MHz 6: 900 MHz 7: 899 MHz 8: 900 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GP106M [GeForce GTX 1060 Mobile 6GB]
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: nouveau (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.02hz
           OpenGL: renderer: NV136 version: 4.3 Mesa 18.2.8
Audio:     Card-1 Intel 100 Series/C230 Series Family HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 NVIDIA GP106 High Def. Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-46-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169
           IF: enp109s0f1 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel Wireless 8260 driver: iwlwifi
           IF: wlp110s0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1250.3GB (4.9% used)
           ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 250.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: HGST_HTS721010A9 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 111G used: 8.1G (8%) fs: ext4 dev: /dev/sda4
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 39.0C mobo: N/A gpu: 43.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 231 Uptime: 1:31 Memory: 1808.3/7931.4MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56

I was unable to install using the "Install Now" option. I could get no keyboard input. It worked fine launching the installer for the "Try Peppermint without installing" option.

Offline scifidude79

  • Global Moderator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 3943
  • Karma: 854
    • View Profile
  • Peppermint version(s): Peppermint 9
Re: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« Reply #1 on: April 06, 2019, 05:24:57 pm »
Nice system. :)

I haven't tried it in recent releases, but I've had issues with the install it without trying it option in the past. So, I always boot to the Live desktop before installing.

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 24508
  • Karma: 2698
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 8R, 9, and 9R
Re: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« Reply #2 on: April 06, 2019, 06:37:46 pm »
I remember we heavily tested the direct install option of the original spin of Peppermint 9, but I'm not so sure we tested that specifically on the respin .. that said as far as I'm aware you're the first person to mention it, so either very few people install that way or it's some weird interaction with your specific hardware.

Nice looking system, I'm feelin kinda envious.
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Online VinDSL

  • Global Moderator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 4961
  • Karma: 899
  • Peppermint Mod
    • View Profile
  • Peppermint version(s): Developmental Builds
Re: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« Reply #3 on: April 06, 2019, 06:57:24 pm »
Heh! That should fly on Peppermint  :)









Offline JosephM

  • Developer
  • nOOb
  • *****
  • Posts: 24
  • Karma: 9
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 9
Re: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« Reply #4 on: April 11, 2019, 04:44:37 am »
Apparently I have some setting wrong. Didn't get notified of the responses.

I have reinstalled since this first time and had the same issue using the "Try Peppermint" so I don't know what's going on. Rebooting the live usb again made it work fine. It isn't even consistently reproducable so I'm not really sure what to say on this one ;)

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 24508
  • Karma: 2698
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 8R, 9, and 9R
Re: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« Reply #5 on: April 11, 2019, 09:46:29 am »
Strange problem .. maybe something to do with our last minute move back from libinput to evdev because of the mouse acceleration slider in the Peppermint Control Center not working under libinput.

That said, you're the only person suffering this that I'm aware of .. and odd that it'd work post install because you'd still be using evdev :-\
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline JosephM

  • Developer
  • nOOb
  • *****
  • Posts: 24
  • Karma: 9
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 9
Re: Peppermint 9 on System 76 Oryx Pro
« Reply #6 on: April 11, 2019, 12:40:28 pm »
Yeah, I've reinstalled twice I think and zero issue post install.