Choose style:

Author Topic: Peppermint 5 resurrects old desktop (again)  (Read 1195 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JesterEric

  • nOOb
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 7
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): Peppermint3, Peppermint5
Peppermint 5 resurrects old desktop (again)
« on: July 20, 2014, 02:49:57 pm »
Kept an old Dell Dimension E521 (1GB RAM, 150GB HDD) after upgrading to a bigger, faster desktop. I put P3 on the system and everything worked fine, except once I moved the system to a separate "guest house" I could no longer access the wifi signal. To be fair, the signal was now going through two concrete walls and another 50 feet or so. So the desktop stayed there, pretty much doing nothing.

When P5 came out, I brought the desktop back into the house, installed P5 and a bunch of other programs, intending to use the system as a standalone writing platform. I'd hoped that the wifi signal would catch, but was not keeping my hopes up.

Well, I'm typing this now on that system. I'm getting a signal of 45-55% strength, and that's perfectly acceptable.

Below is the output of ixni-F. Thanks to the Peppermint team for bringing this system back to life, even further than I had hoped!

Spoiler (click here to view / hide)
Kernel: 3.13.0-29-generic i686 (32 bit) Desktop: N/A Distro: Peppermint Five
Machine:   System: Dell product: Dimension E521
           Mobo: Dell model: N/A Bios: Dell version: 1.1.6 date: 04/07/2007
CPU:       Dual core AMD Athlon 64 X2 3600+ (-MCP-) cache: 1024 KB flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 svm)
           Clock Speeds: 1: 1000.00 MHz 2: 1000.00 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA C51 [GeForce 6150 LE]
           X.Org: 1.15.1 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1600x900@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NV4E GLX Version: 2.1 Mesa 10.1.3
Audio:     Card: NVIDIA MCP51 High Definition Audio driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k3.13.0-29-generic
Network:   Card-1: Broadcom BCM4401-B0 100Base-TX driver: b44
           IF: eth0 state: down mac: 00:1a:a0:42:e2:06
           Card-2: ASUSTek USB-N13 802.11n Network Adapter (rev. B1) [Realtek RTL8192CU] driver: rtl8192cu
           IF: wlan0 state: up mac: ac:22:0b:91:d2:6f
Drives:    HDD Total Size: 160.0GB (8.1% used) 1: id: /dev/sda model: ST3160815AS size: 160.0GB
Partition: ID: / size: 7.3G used: 4.3G (63%) fs: ext4 ID: /home size: 138G used: 7.9G (7%) fs: ext4
           ID: swap-1 size: 2.00GB used: 0.14GB (7%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 27.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 145 Uptime: 58 min Memory: 579.3/937.5MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17
[close]

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 23830
  • Karma: 2635
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 8R, 9, and 9R
Re: Peppermint 5 resurrects old desktop (again)
« Reply #1 on: July 20, 2014, 03:26:32 pm »
Great news .. thanks for letting us know :)
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec