Choose style:

Author Topic: Persistent Pocket Peppermint PC  (Read 451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline reme

  • nOOb
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 3
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Persistent Pocket Peppermint PC
« on: May 08, 2017, 02:33:40 pm »
Hey everyone. I don't have Peppermint installed on a dedicated machine, instead I've installed it to a persistent USB drive as my mobile, go anywhere OS. There are three main PC's I use this on, as follows:

PC 1:
Code: [Select]
System:    Host: reme-Precision-M4400 Kernel: 4.4.0-77-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Seven
Machine:   System: Dell (portable) product: Precision M4400
           Mobo: Dell model: 0R906R Bios: Dell v: A29 date: 06/04/2013
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo P8800 (-MCP-) cache: 3072 KB
           clock speeds: max: 2668 MHz 1: 2668 MHz 2: 2668 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G96GLM [Quadro FX 770M]
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1200@59.97hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NV96 GLX Version: 3.0 Mesa 12.0.6
Audio:     Card Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-77-generic
Network:   Card-1: Intel 82567LM Gigabit Network Connection driver: e1000e
           IF: enp0s25 state: down mac: 00:26:b9:b7:19:36
           Card-2: Broadcom BCM4322 802.11a/b/g/n Wireless LAN Controller
           driver: b43-pci-bridge
           IF: wlan0 state: up mac: f0:7b:cb:5e:84:a1
Drives:    HDD Total Size: 335.8GB (2.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD3200BEKT size: 320.1GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: DataTraveler_3.0 size: 15.7GB
Partition: ID-1: / size: 13G used: 4.6G (40%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2
           ID-2: /boot size: 268M used: 113M (46%) fs: ext4 dev: /dev/sdb1
           ID-3: swap-1 size: 1.85GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 39.0C mobo: N/A gpu: 34.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 185 Uptime: 0 min Memory: 294.7/5955.8MB
This is my main computer, which has a dual boot with Mint 18.1 Cinnamon, and Windows 7. I rarely use the Win7, and use the Mint and Peppermint interchangeably. It is also the computer I used to install Peppermint on the USB drive in the first place. I didn't run into any problems, although for some reason, my broadcom wireless worked without installing additional drivers, something that neither Mint or Ubuntu managed to do.


PC 2:
Code: [Select]
System:    Host: reme-Precision-M4400 Kernel: 4.4.0-77-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Seven
Machine:   System: Hewlett-Packard (portable) product: Presario CQ56 Notebook PC v: 0599100000202810010020100
           Mobo: Hewlett-Packard model: 1605 v: 90.07
           Bios: Hewlett-Packard v: F.05 date: 08/17/2010
CPU:       Dual core Pentium T4500 (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 2300 MHz 1: 1600 MHz 2: 1600 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 4 Series Integrated Graphics Controller
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.99hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Mobile Intel GM45 Express
           GLX Version: 2.1 Mesa 12.0.6
Audio:     Card Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-77-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8191SEvA Wireless LAN Controller
           driver: rtl8192se
           IF: wlo1 state: up mac: 1c:65:9d:54:88:f5
           Card-2: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller
           driver: r8169
           IF: enp3s0 state: down mac: 60:eb:69:65:df:17
Drives:    HDD Total Size: 335.8GB (2.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD3200BEVT size: 320.1GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: DataTraveler_3.0 size: 15.7GB
Partition: ID-1: / size: 13G used: 4.6G (40%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2
           ID-2: /boot size: 268M used: 113M (46%) fs: ext4 dev: /dev/sdb1
           ID-3: swap-1 size: 1.85GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 66.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 181 Uptime: 4:25 Memory: 700.9/2939.3MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35
This is a general purpose laptop used by everyone in the family. It only has Windows 7 installed, and whenever I use it I boot up into my Peppermint OS. No issues with hardware recognition, no drivers or anything needed to run fully functionally.

PC 3:
Code: [Select]
System:    Host: reme-Precision-M4400 Kernel: 4.4.0-77-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Seven
Machine:   System: Dell product: Dell DM051
           Mobo: Dell model: 0HJ054 Bios: Dell v: A05 date: 03/31/2006
CPU:       Dual core Intel Pentium D (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 2659 MHz 1: 2659 MHz 2: 2659 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV370 [Radeon X600/X600 SE]
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on ATI RV370 GLX Version: 2.1 Mesa 12.0.6
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-77-generic
Network:   Card-1: Intel NM10/ICH7 Family LAN Controller driver: e100
           IF: enp3s8 state: down mac: 00:13:72:e4:13:4e
           Card-2: D-Link System DWA-125 Wireless N 150 Adapter(rev.A2) [Ralink RT3070]
           driver: rt2800usb
           IF: wlxf07d68126c76 state: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: 265.7GB (2.6% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_SP2504C size: 250.0GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: DataTraveler_3.0 size: 15.7GB
Partition: ID-1: / size: 13G used: 4.6G (40%) fs: ext4 dev: /dev/sdb2
           ID-2: /boot size: 268M used: 113M (46%) fs: ext4 dev: /dev/sdb1
           ID-3: swap-1 size: 1.85GB used: 0.10GB (5%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 188 Uptime: 3 min Memory: 752.3/990.6MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

An old desktop, with Win XP and Mint 18.1 XFCE installed. Don't really use the XP part any more, Mint XFCE is used by my son for internet, education and light gaming. I use my Peppermint OS on it when I'm on it just so I have all my regular apps and stuff.


As seen on PC 2:
« Last Edit: May 08, 2017, 03:49:17 pm by reme »

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 17758
  • Karma: 2112
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 8 (64bit)
Re: Persistent Pocket Peppermint PC
« Reply #1 on: May 08, 2017, 04:00:42 pm »
Great stuff, glad to see Peppermint is doing the job for you reme .. and welcome to the forum :)
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec