Choose style:

Author Topic: no sound or video playback help  (Read 2170 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26276
  • Karma: 2855
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: no sound or video playback help
« Reply #15 on: April 26, 2017, 05:06:39 pm »
murraymints solution might work, but I have a feeling it's the pulseaudio cofing files that are corrupt, and simply reinstalling pulseaudio will cause it to continue to use the corrupt config.

So if murraymints solution on it's own doesn't work, maybe try this fuller version which will also rename the config files do they get regenerated:

Open a  terminal and run these commands
Code: [Select]
sudo apt-get remove --purge pulseaudio pulseaudio-utils pavucontrol
then:
Code: [Select]
sudo killall pulseaudio
then (ignoring the flashing volume notification, if indeed it is flashing):
Code: [Select]
mv ~/.config/pulse ~/.config/pulse-old
then:
Code: [Select]
sudo apt-get install --reinstall pavucontrol pulseaudio pulseaudio-module-bluetooth pulseaudio-module-x11 pulseaudio-utils pulseaudio-equalizer
then if necessary REBOOT.
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline murraymint

  • Trusted User
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1997
  • Karma: 344
  • soft boiled with a yolk of gold
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7, 8, 9
Re: no sound or video playback help
« Reply #16 on: April 26, 2017, 05:18:59 pm »
I was thinking something similar PCNetSpec but I wasn't sure if a purge would wipe out any packages that were still needed :)

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26276
  • Karma: 2855
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: no sound or video playback help
« Reply #17 on: April 26, 2017, 08:36:43 pm »
It should be fine because I tested it myself for this reply:
https://forum.peppermintos.com/index.php/topic,4117.msg41068.html#msg41068
your posting reminded me ;)
« Last Edit: April 26, 2017, 08:40:28 pm by PCNetSpec »
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline seanruss

  • nOOb
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: no sound or video playback help
« Reply #18 on: April 28, 2017, 09:03:51 pm »
Hi, sorry for the late response,i've been really busy the past few days and no time to mess with the puter.  None of those suggestions worked, so i downloaded and burned an entirely new Peppermint 7 DVD and reinstalled the whole schebang.   It all seems to be working fine now.  Maybe a driver was corrupted or something.  But thanks for all the help
Sean

Offline seanruss

  • nOOb
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: no sound or video playback help
« Reply #19 on: April 29, 2017, 12:43:13 am »
i spoke too soon. now its back to the way it was

:-(

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26276
  • Karma: 2855
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: no sound or video playback help
« Reply #20 on: April 29, 2017, 07:42:34 am »
Does it work if you boot an earlier kernel ?
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline seanruss

  • nOOb
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: no sound or video playback help
« Reply #21 on: April 29, 2017, 11:53:59 am »
How do I do that,  press <shift> while booting?

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26276
  • Karma: 2855
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: no sound or video playback help
« Reply #22 on: April 29, 2017, 07:12:49 pm »
Yes, then when presented with the GRUB menu, go to

Advanced > TOP OPTION
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec