Choose style:

Author Topic: The only 2 problems I have had.  (Read 2795 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sudo Reboot

  • nOOb
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 2
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
The only 2 problems I have had.
« on: October 10, 2016, 05:07:08 pm »

Hi guys, posted a video about a couple of problems.



Any help much appreciated.

Sudo Reboot

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26035
  • Karma: 2837
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
The only 2 problems I have had.
« Reply #1 on: October 10, 2016, 05:07:08 pm »
To help us help you, ALL new requests for technical support should include basic system information.

If you haven't already done so, please open a terminal (Ctrl+Alt+T) and run the following command:
Code: [Select]
inxi -Fz
then copy what was returned in the terminal and post it back here.

This was an automated response but please don't ignore it, providing this information now is highly likely to save time for both you and any prospective respondents and aid in the diagnosis of your problem  .. Thanks in advance :)
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline perknh

  • Trusted User
  • Hero
  • *****
  • Posts: 3849
  • Karma: 303
  • Soy un huevo, nada más.
    • View Profile
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #2 on: October 10, 2016, 05:37:03 pm »
Hello Sudo Roboot,

I just downloaded and installed the latest kernel and updates.  So far I've had no lag or issues.  Peppermint is my daily driver too.  ;)

perknh

Spoiler (click here to view / hide)
perknh@peppermint ~ $ inxi -Fx
System:    Host: peppermint Kernel: 4.4.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Seven
Machine:   System: TOSHIBA product: Satellite C70-A v: PSCE2U-03E00S
           Mobo: Type2 - Board Vendor Name1 model: Type2 - Board Product Name1 v: Type2 - Board Version
           Bios: Insyde v: 1.30 date: 04/18/2014
CPU:       Dual core Intel Pentium 2020M (-MCP-) cache: 2048 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9577
           clock speeds: max: 2400 MHz 1: 1399 MHz 2: 1391 MHz
Graphics:  Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1600x900@60.01hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 11.2.0 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 7 Series/C210 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-38-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8188EE Wireless Network Adapter
           driver: rtl8188ee port: 3000 bus-ID: 02:00.0
           IF: wlp2s0 state: down mac: 48:d2:24:72:f7:3f
           Card-2: Qualcomm Atheros AR8162 Fast Ethernet
           driver: alx port: 2000 bus-ID: 03:00.0
           IF: enp3s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: 08:9e:01:d6:f2:d2
Drives:    HDD Total Size: 240.1GB (4.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: PNY_CS1311_240GB size: 240.1GB
Partition: ID-1: / size: 96G used: 5.0G (6%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: swap-1 size: 6.33GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 48.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 177 Uptime: 2:20 Memory: 827.5/5861.8MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.461) inxi: 2.2.35
perknh@peppermint ~ $
[close]
We're all Peppermint users and that's what matters  ;).  -- AndyInMokum

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26035
  • Karma: 2837
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #3 on: October 10, 2016, 06:08:24 pm »
Looks like it's hung on a dkms build .. I'd suspect the graphics driver, are you using the nvidia proprietary driver ?



guvcview works for me first time every time .. does it ever refuse to start from the command line ?
Code: [Select]
guvcview
and if so, does it return any error ?

and what's the output from:
Code: [Select]
dpkg -l | grep guvcview
?
« Last Edit: October 10, 2016, 06:19:51 pm by PCNetSpec »
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline AndyInMokum

  • Global Moderator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 4808
  • Karma: 1013
  • "Keep on Rockin' in the Free World"
    • View Profile
  • Peppermint version(s): PM 9 & PM 8 Respin-2 (64-bit)
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #4 on: October 10, 2016, 06:10:43 pm »
Hi Sudo Reboot, could you please post the requested output contained in the automated response.  After we've received the output, we'll have a better picture of your system and which questions to ask. ;).
Backup! Backup! Backup! If you're missing any of these -  you ain't Backed Up!
For my system info please L/click HERE.

Offline Sudo Reboot

  • nOOb
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 2
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #5 on: October 11, 2016, 08:59:12 am »
Hi Everyone,

I have done everything the previous posts have told me to do.

Here are the results :-



Hopefully, we can sort it out.

Big thanks to all the Peppermint Team.

Sudo Reboot

Offline murraymint

  • Trusted User
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1988
  • Karma: 341
  • soft boiled with a yolk of gold
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7, 8, 9
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #6 on: October 11, 2016, 09:23:59 am »
Any chance of just pasting the outputs rather than putting them in a video?

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26035
  • Karma: 2837
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #7 on: October 11, 2016, 09:29:16 am »
Okay one problem at a time...

For the kernel issue .. try switching back to the open source nouveau graphics driver, then REBOOTING (important that you reboot) .. once rebooted and you're running the nouveau driver, try running:
Code: [Select]
sudo dpkg --configure -a
did it work this time ?

if not, please post the output from:
Code: [Select]
dkms status

PS. in the future when asked for output, can you post it directly into the forum .. we can't copy/paste from a video, and it's a PITA to have to keep findinng the right spot in the video ;)
« Last Edit: October 11, 2016, 09:38:13 am by PCNetSpec »
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline Sudo Reboot

  • nOOb
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 2
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #8 on: October 11, 2016, 09:31:33 am »
The videos are also there for my subscribers.

Just was easier for me. (i`m lazy)

Code: [Select]
anonymous@p6-2489ea ~ $ inxi -Fz
System:    Host: p6-2489ea Kernel: 4.4.0-38-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: N/A Distro: Peppermint Seven
Machine:   System: Hewlett-Packard product: p6-2489ea
           Mobo: Foxconn model: 2ADA v: 1.00
           Bios: AMI v: 8.15 date: 02/05/2013
CPU:       Quad core Intel Core i5-3350P (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 3300 MHz 1: 1836 MHz 2: 1788 MHz 3: 1903 MHz
           4: 1992 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GK107 [GeForce GT 630 OEM]
           Display Server: X.Org 1.18.4 driver: nvidia
           Resolution: 1920x1080@60.00hz, 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: GeForce GT 630/PCIe/SSE2
           GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 361.42
Audio:     Card-1 NVIDIA GK107 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Card-2 Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Card-3 Logitech HD Pro Webcam C920 driver: USB Audio
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-38-generic
Network:   Card-1: Ralink RT5390R 802.11bgn PCIe Wireless Network Adapter
           driver: rt2800pci
           IF: wlp3s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169
           IF: enp4s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1320.3GB (52.2% used)
           ID-1: /dev/sda model: SanDisk_Ultra_II size: 240.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: Hitachi_HTS54258 size: 80.0GB
           ID-3: USB /dev/sdc model: My_Passport_0837 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 220G used: 57G (28%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 52C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 253 Uptime: 1:47 Memory: 3363.8/7939.3MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35





Code: [Select]
anonymous@p6-2489ea ~ $ dpkg -l | grep guvcview
ii  guvcview                                    2.0.2+debian-3                             amd64        GTK+ base UVC Viewer
ii  libguvcview-1.1-1:amd64                     2.0.2+debian-3                             amd64        GTK+ base UVC Viewer - runtime
anonymous@p6-2489ea ~ $
« Last Edit: October 11, 2016, 09:33:02 am by AndyInMokum, Reason: Encapsulating output with [code] »

Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26035
  • Karma: 2837
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #9 on: October 11, 2016, 09:39:26 am »
Have you tried the suggestions in my last posting yet ?
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline Sudo Reboot

  • nOOb
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 2
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #10 on: October 11, 2016, 09:45:27 am »
Just trying ATM.
But switching to open source driver an issue (it says applying, but not moved on yet)


Offline Sudo Reboot

  • nOOb
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 2
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #11 on: October 11, 2016, 10:19:08 am »
Right guys, Can`t seem to get back to the open source driver.
So will restore my backup (it`s quicker)
Hopefully this will resolve the kernel issue I am having.

Will report back when Restored.


Offline Sudo Reboot

  • nOOb
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 2
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #12 on: October 11, 2016, 11:01:49 am »
Yippeee :P :P :P :P :P :P :P

Restored from my backup.
Updated everything including the kernel.
Everything working Again.
Now just that GUVCview problem to overcome Guys.




Online PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26035
  • Karma: 2837
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #13 on: October 11, 2016, 11:55:00 am »
Great stuff, glad to hear you're up and running again SR :)

Okay guvcviwe....

Ignore the warnings when opening guvcview in the terminal .. I just want to know whether it opens first time every time from the terminal ?

and if not, what was displayed in the terrminal on the occasion that it DID'NT start ?

I'm trying to figure out if it's a problem with guvcview itself, or a problem with the launcher
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline Slim.Fatz

  • Trusted User
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1797
  • Karma: 471
  • Where's the mouse?
    • View Profile
  • Peppermint version(s): Peppermint 7, 8.5 & 10 - 64bit
Re: The only 2 problems I have had.
« Reply #14 on: October 11, 2016, 12:48:47 pm »
The videos are also there for my subscribers.

Just was easier for me. (i`m lazy)


Pretty lame excuse ... what if we were also too lazy to respond?  ::)

Regards,

-- Slim
"Life first -- Peppermint a close 2nd!" -- Zeb

Tread lightly: Fluxbox, JWM, i3, Openbox, awesome