Choose style:

Author Topic: Problem loading Skype: error  (Read 879 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline UFOned

  • nOOb
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 1
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7?
Problem loading Skype: error
« on: September 27, 2016, 03:01:06 pm »
Trying to load Skype but keep getting this error message when I download.  Skype would not load on the packages, so I went to Skype to download.  Now I get this error:  Error: Dependency is not satisfiable: libqt4-webkit (>=4:4.6.1)
Can I resolve this?

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26468
  • Karma: 2871
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Problem loading Skype: error
« Reply #1 on: September 27, 2016, 03:01:07 pm »
To help us help you, ALL new requests for technical support should include basic system information.

If you haven't already done so, please open a terminal (Ctrl+Alt+T) and run the following command:
Code: [Select]
inxi -Fz
then copy what was returned in the terminal and post it back here.

This was an automated response but please don't ignore it, providing this information now is highly likely to save time for both you and any prospective respondents and aid in the diagnosis of your problem  .. Thanks in advance :)
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline UFOned

  • nOOb
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 1
  • New Forum User
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7?
Re: Problem loading Skype: error
« Reply #2 on: September 27, 2016, 04:49:48 pm »
To help us help you, ALL new requests for technical support should include basic system information.

If you haven't already done so, please open a terminal (Ctrl+Alt+T) and run the following command:
Code: [Select]
inxi -Fz
then copy what was returned in the terminal and post it back here.

This was an automated response but please don't ignore it, providing this information now is highly likely to save time for both you and any prospective respondents and aid in the diagnosis of your problem  .. Thanks in advance :)
As asked for -
Code: [Select]
toeknee@toeknee ~ $ inxi -Fz
System:    Host: toeknee Kernel: 4.4.0-38-generic i686 (32 bit) Desktop: N/A
           Distro: Peppermint Seven
Machine:   System: Acer (portable) product: TravelMate 6492 v: PSMBOU-1234567
           Mobo: Acer model: TravelMate 6492
           Bios: Acer v: V1.30 date: 08/15/07
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo T7300 (-MCP-) cache: 4096 KB
           clock speeds: max: 2001 MHz 1: 2001 MHz 2: 1600 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary)
           Display Server: X.Org 1.18.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x800@59.91hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 965GM x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 11.2.0
Audio:     Card Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-38-generic
Network:   Card-1: Intel 82566MM Gigabit Network Connection driver: e1000e
           IF: enp0s25 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection
           driver: iwl4965
           IF: wlp2s0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 160.0GB (8.4% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MK1637GS size: 160.0GB
Partition: ID-1: / size: 143G used: 8.9G (7%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 4.22GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 52.0C mobo: 0.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 180 Uptime: 2:27 Memory: 619.7/3968.8MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Hope this gives the info. 
« Last Edit: September 28, 2016, 12:27:02 am by AndyInMokum, Reason: Encapsulating output with [code] »

Offline murraymint

  • Trusted User
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 2018
  • Karma: 349
  • soft boiled with a yolk of gold
    • View Profile
  • Peppermint version(s): 7, 8, 9
Re: Problem loading Skype: error
« Reply #3 on: September 27, 2016, 05:03:56 pm »

Offline PCNetSpec

  • Administrator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 26468
  • Karma: 2871
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
  • Peppermint version(s): Peppermint 10
Re: Problem loading Skype: error
« Reply #4 on: September 27, 2016, 06:21:46 pm »
You're downloading the wrong version .. download the "Ubuntu 12.04 (multiarch)" version from here
https://www.skype.com/en/download-skype/skype-for-computer/
then double-click the .deb to install.
WARNING: You are logged into reality as 'root' .. logging in as 'insane' is the only safe option.

Team Peppermint
PCNetSpec

Offline AndyInMokum

  • Global Moderator
  • Hero
  • *****
  • Posts: 4876
  • Karma: 1036
  • "Keep on Rockin' in the Free World"
    • View Profile
  • Peppermint version(s): PM 9 & PM 10 (64-bit)
Re: Problem loading Skype: error
« Reply #5 on: September 28, 2016, 12:29:06 am »
Hi UFOned, for future reference, could you please remember to encapsulate terminal outputs with the Insert, Code # function.  For extra long outputs, please use the Spoiler, Sp function.  Don't combine the functions.  Only use one or the other  ;).  These preserve the original format of the output.  This makes it easier for future visitors to relate to their own issues.  These functions are found in the forum editor, above the,  :-[ Embarrassed and  the :'( Cry emoticon respectively.  Use the Preview button to see how it'll look in the forum.  This time, I've done it for you - many thanks  ;).
Backup! Backup! Backup! If you're missing any of these -  you ain't Backed Up!
For my system info please L/click HERE.